موزه موسیقی اصفهان ، یکی از برترین موزه های خصوصی ایران
به گزارش مجله آیرخ، موزه موسیقی اصفهان
در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران شما را با موزه موسیقی اصفهان آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
یکی از برترین موزه های خصوصی ایران، موزه موسیقی اصفهان (Isfahan Music Museum) است که در سال 1394 با همت دو موسقیدان به نام های مهرداد جیحونی و شهریار شکرانی پایه گذاری و تاسیس شد. در این موزه کم نظیر ایرانی، بیش از 300 ساز موسیقی در معرض نمایش قرار گرفته است و طرز استفاده و نوای آن هم به بازدید کنندگان نشان داده می گردد. اگر به موسیقی علاقه مند هستید و شنیدن موسیقی زنده شما را به هیجان می آورد، بازدید از این مجموعه ارزشمند، حالتان را سرجا می آورد.
در موزه موسیقی اصفهان بیش از سیصد ساز وجود دارد. از جمله این سازها می توان به ساز قانون اشاره نمود که یکی از کهن ترین سازهای ایرانی محسوب می گردد و به وسیله فارابی اختراع شده است. ساز دیگر، سازی زهی به نام قیچک است. قیچک ساز محلی جنوب شرقی ایران به خصوص سیستان و بلوچستان است.چنگ، ساز دیگری است که در موزه موسیقی با آن آشنا خواهید شد که احتیاج به معرفی ندارد. زیرا از مشهورترین و باستانی ترین سازهای ایرانی قلمداد می گردد. ساز تار نیز از سازهای موجود در موزه است که به نوعی ساز چند ملیتی است. زیرا در کشورهای همسایه ایران نیز نواختن این ساز رایج است.
بعلاوه می توانید با نحوه ساختن این ساز و اجزا و جنس چوب به کار رفته در آن در کارگاه ساز آشنا شوید که تجربه بسیار جذابی خواهد بود. سازهای دیگری از جمله رباب، بربط، نی، کمانچه، تمبک، سنتور و غیره را نیز می توانید در این موزه بیابید.
تاریخچه موزه موسیقی اصفهان
موزه موسیقی اصفهان نخستین و تنها موزه موسیقی خصوصی در کشور است که به وسیله دو تن از موسیقی دانان علاقه مند به موسیقی سنتی ایران، مهرداد جیحونی و شهریار شکرانی، در یازدهم آذر سال 1394 تاسیس شد. این موزه در همین مدت زمان کوتاه توانسته نظر عده زیادی را به خود جلب کند. طبق آنالیز های اجرا شده، در بسیاری از سایت های داخلی و خارجی این موزه بسیار محبوب بوده و گردشگران از بازدید آن رضایت داشته اند.
بخش های مختلف موزه موسیقی اصفهان
تالار سازهای ملی
در سالن سازهای ملی، می توانید از سازهای مختلفی که در پهنه جغرافیایی ایران گسترده شده و در این منطقه ها مورد استفاده اند تماشا کنید. اینجا سازها و انواع آنها به دو زبان فارسی و انگلیسی به شما معرفی می شوند و امکانات صوتی و تصویری مجموعه یاری می نماید تا تجربه بهتری از گردش در این تالار به دست بیاورید.
تالار سازهای محلی
موزه موسیقی برای نمایش سازهای محلی ایرانی سالن جداگانه ای در نظر گرفته است. در طول گردش در این تالار همراه با هدایت های مسوولان موزه، می توانید اطلاعات جذابی در خصوص موسیقی محلی ایران و سازهای مربوط به هر منطقه به دست آورید. البته امکانات صوتی و تصویری موزه به شما این امکان را می دهد که بتوانید به موسیقی سازهای محلی ایران گوش فرا دهید.
سرای سرآهنگان
در سرای سرآهنگان می توانید با اساتید برجسته موسیقی اصفهان آشنا شوید و از زندگینامه و اثری که بر موسیقی اصفهان گذاشته اند اطلاعاتی به دست آورید.
موسیقی سرا
جذابیت بازدید از موزه موسیقی در تماشای سازهای مختلف ایرانی و به دست آوردن اطلاعاتی در خصوص آنها خلاصه نمی گردد بلکه در خاتمه گردش تان در موزه می توانید از تماشای یک اجرای زنده موسیقی سنتی ایرانی لذت ببرید.
کارگاه سازسازی
اگر دوست دارید بدانید هر کدام از سازهای مشهور ایرانی چگونه ساخته می شوند و چه ساختار و اجزایی دارند می توانید سری به کارگاه سازسازی موزه موسیقی بزنید.
آدرس موزه موسیقی اصفهان: اصفهان، خیابان چهارباغ عباسی، بوستان هشت بهشت، موزه موسیقی اصفهان
تلفن: 2251484 0913
ساعات بازدید: 9 تا 21
منبع: تاپ تراول