ساخت و ساز ویلا: پرسه در باغ موزه نگارستان تهران

به گزارش مجله آیرخ، حتما قدم گذاشتن در جایی که زمانی اقامتگاه تابستانی یکی از پادشاهان بوده تجربه نابی ست. جایی که زمانی تنها رجل و بزرگان حق قدم گذاشتن در آن را داشتند و حالا درهایش به روی همه باز شده. باغ موزه نگارستان تهران در یکی از پررفت و آمدترین میدان ها یعنی میدان بهارستان.

ساخت و ساز ویلا: پرسه در باغ موزه نگارستان تهران

جهت دریافت خدمات ساخت و ساز ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

تاریخچه باغ نگارستان

دستور ساخت باغ نگارستان را فتحعلی شاه داد. باغ را در سال 1222 به سبک کلاه فرنگی ساختند و فتحعلی شاه قسمتی از تابستان را در آن می گذراند یا وقتی قصد سفر داشت اول به این باغ می آمد و همه بزرگان هم در آن جمع می شدند. علاقه او به این باغ به حدی بود که به مرور زمان به ساختمان ها و تزئیناتش هم افزوده شد، برای مثال به دستور او گلخانه بزرگی در ضلع شمالی باغ معروف به نارنجستان ساخته شد و در مجموع نگارستان دو عمارت عالی داشت به نام دلگشا و تالار قلمدان، اتاق هایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در طرفین ساختمان مرکزی، 64 اتاق، چهار تالار، کتابخانه با چهار سالن و 600 متر بنا.

چرا نامش را نگارستان گذاشتند؟

چون در یکی از اتاق های عمارت آن تعداد زیادی تابلو نقاشی (اغلب پرتره) به نمایش درآمده بود.

باغ نگارستان پادشاهان دیگر و بزرگانی مثل کمال الملک را هم به خودش دیده. در دوره ناصرالدین شاه این باغ در اختیار نهادهای حکومتی بود. به دستور مظفرالدین شاه اولین مدرسه فلاحت ایران در این باغ دایر شد و کمال الملک هم برای مدتی در باغ تدریس می کرد. در سال های بعد باغ برای مدتی محل برگزاری کلاس های دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران هم بود. تا اینکه در سال 1374 مورد بازسازی نهاده شد.

باغ موزه نگارستان که یکی از باغ های زیبای تهران است، با درختانی سر به فلک کشیده و صدای پرندگان و آبراه هایی که از وسطش می گذرد، پر از آرامش است، جایی که فرسنگ ها با انهمه شلوغی خیابان های اطرافش فاصله دارد و زمانی که از شلوغی شهر سرسام گرفته ای و دنبال جای دنجی هستی، برترین جاست.

بخش های مختلف باغ نگارستان

باغ موزه نگارستان قسمت های مختلفی دارد. وارد باغ که می شوی در سمت چپش حوض قشنگ باغ نهاده شده، درختان انار و گلدان هایی با گل های قرمز و صورتی و زرد. کمی که بروید به کتابخانه و مجسمه های مشاهیر می رسید. در سمت راست و انتهایی باغ، کارگاه و نمایشگاه سفال واقع شده که بیشتر صبح ها باز است.

گلخانه باغ و کافه رستوران روحی از دیگر بخش های این قسمت است. تا دو سال پیش به جای این کافه، کافه تهرون واقع شده بود اما از وقتی کافه تهرون باغ نگارستان به خیابان ویلا و کوچه خسرو نقل مکان کرد، رستوران روحی جایش را گرفت.

در داخل موزه باغ نگارستان مجموعه های مختلفی وجود دارد. موزه مکتب کمال الملک که مجموعه ای از مهم ترین آثار شاگردان نسل اول و نسل دوم کمال الملک است، مجموعه نقاشی های علی اسفرجانی و معرق کاری های او، مجموعه ملک الشعرای بهار که شامل تندیس و دست نوشته ها و کتاب های اوست، مجموعه مردم نگاری دکتر روح الامینی و مجموعه مجسمه مینیاتورهای جهانگیر ارجمند و تندیس فردوسی از جمله بخش های این موزه است. موزه ای کامل در دل یکی از زیباترین عمارت های تهران.

زمان بازدید از موزه نگارستان

همه روزها به جز دوشنبه ها از ساعت 9 صبح تا 19 (ماه رمضان ها از صبح تا ساعت 1 شب) می گردد از موزه های باغ نگارستان تماشا کرد. ساعت بازدید از محوطه باغ و رستورانش هم 9 صبح تا 22 است.

آدرس باغ موزه نگارستان

این باغ در میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع واقع شده.

برترین موزه های تهران

عکس: سایت کارناوال

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 25 آذر 1400 بروزرسانی: 25 آذر 1400 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 2067

به "ساخت و ساز ویلا: پرسه در باغ موزه نگارستان تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت و ساز ویلا: پرسه در باغ موزه نگارستان تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید