احیای دشت کبودراهنگ بیش از نیم قرن کار مستمر می خواهد

به گزارش مجله آیرخ، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در پی ایجاد بیست و پنجمین فروچاله به عمق 60 متر در دشت کبودراهنگ، گفت: احیای دشت کبودراهنگ بیش از نیم قرن کار مستمر می خواهد.

احیای دشت کبودراهنگ بیش از نیم قرن کار مستمر می خواهد

به گزارش خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، سیدعادل عربی ایجاد فروچاله ها در دشت های بحرانی استان را حاصل عملکرد 3 دهه گذشته و استفاده بیش ازحد از منابع آبی در کشاورزی و صنعت دانست و افزود: تنها راه برون رفت دشت های بحرانی رزن- قهاوند و دشت کبودراهنگ در استان همدان همکاری مردم و دستگاه های مسئول با رویکرد مدیریت زیست بومی است.

وی با بیان اینکه علت ایجاد فروچاله ها استفاده بیش ازحد از آب های زیرزمینی منطقه است، افزود: وضعیت پیش آمده در ایجاد فروچاله ای به عمق 60 متر در دشت کبودراهنگ نشان دهنده این است که تا عمق 60 متری زمین هیچ گونه رطوبتی در خاک دشت وجود ندارد.

عربی توضیح داد: ریزش زمین تا عمق 60 متر در کوتاه مدت و میان مدت برگشت پذیر نیست و احیای زمین در بلندمدت و ایجاد حالت پایدار احتیاج به بیش از نیم قرن کار و کوشش مستمر و رها کردن طبیعت منطقه به حال خود و عدم استفاده از منابع آبی دشت های بحرانی استان و حتی تغذیه مصنوعی دشت دارد.

وی هشدار داد: در همه جای دشت کبودراهنگ این خطر وجود دارد که بحران انسانی ناشی از ایجاد فرو چاله و فرونشست ایجاد گردد.

عربی به از بین رفتن خاک در دشت های بحرانی استان اشاره نمود و گفت: فروچاله ها نشان دهنده از بین رفتن خاک هستند و این در حالیست که ما در دشت های بحرانی استان با فرونشست زمین در مناطق مسکونی و صنعتی نیز روبرو هستیم که فرونشست مسأله سطحی و فروچاله پدیده نقطه ای است.

وی تأکید کرد: زمینی که دچار فروچاله گردیده از دست می رود و غیرقابل استفاده است و دشتی که دچار فرونشست گردیده به علت فشردگی خاک و عدم نفوذ آب به داخل خاک حاصلخیزی خود را از دست می دهد و خاکی که اجازه نفوذ آب را ندهد عملا از دست رفته است.

عربی پیشنهاد محیط زیست برای جلوگیری از تکرار این فاجعه را تدوین و اجرای برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ضمن جلوگیری از استفاده بیش ازحد از منابع آبی و تعریف معیشت جایگزین برای مردم منطقه و دشت ها و در مجموع مدیریت زیست بومی منطقه مطرح نمود.

وی توضیح داد: منابع آب، خاک و هوا در دشت کبودراهنگ دچار بحران گردیده است و باید به نحوی مدیریت کنیم که اجزای اصلی حیات به روند اصلی خود برگردند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 مهر 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 16

به "احیای دشت کبودراهنگ بیش از نیم قرن کار مستمر می خواهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احیای دشت کبودراهنگ بیش از نیم قرن کار مستمر می خواهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید