راهنمای رفتن به ناهارخوران گرگان
به گزارش مجله آیرخ، تا حالا شده وسط شهر با جنگل روبرو شوید؟ یا از دو سه تا خیابان بگذرید و یکدفعه همه آن دود و دم جایش را به سرسبزی و هوای تروتازه جنگل بدهد؟ ناهارخوران گرگان اینطور جنگلی ست و یکی از دلایل محبوبیت بی شمارش هم همین است.
ناهارخوران گرگان کجاست؟
تقریبا در همه شهر تابلوهای ناهارخوران را می گردد دید، بنابراین محال است راه را گم کنیم و با چند دقیقه رانندگی در بلوار ناهارخورانیم.
قدیم ها، ناهارخوران انقدر نزدیک شهر نبود، ولی هرچه شهر بزر گتر شد، ناهارخوران هم جلوتر آمد. اینجا، جایی ست که محبوب قلب گرگانی هاست هرچند برای بیشترشان به جایی تکراری تبدیل شده. به طوری که وقتی از یک گرگانی بخواهی راه جنگل ناهارخوران را نشانت بدهد، می گوید: ناهارخوران؟ چیزی ندارد که.
خیلی ها فکر می نمایند ناهارخوران جایی ست که در آن ناهار می خورند. البته ریشه نام اینجا هم همین است. اینطور معروف است که حجاج گرگانی که برای زیارت خانه کعبه یا مشهد می رفتند، در راه برگشت از کوه های جنوب گرگان، به زیارت می رسیدند و در آنجا بعد از چند ماه دوری، همراه اطرافیان که برای استقبال شان رفته بودند، در ناهارخوران امروزی ناهار می خوردند.
این جنگل ها جزو جنگل های هیرکانی است که 40 میلیون سال قدمت دارد. پنجشنبه و آدینه ها، گرگانی ها و مسافران این شهر در حاشیه بلوار ورودی این جنگل قدم می زنند، در حالی که مه ای هم توی جنگل را پوشانده.
این فقط حاشیه بلوار ناهارخوران با رستوران ها و قهوه خانه ها و جگرکی هایش نیست که معروف است. داخل جنگل که بشویم می توانیم زیر آلاچیق ها زیراندازمان را پهن کنیم و غرق صدای پرنده ها بشویم.
ناهارخوران در گرگان، رودخانه پرآبی هم دارد که آبش از رودخانه زیارت می آید. جز این، سفید چشمه، تپه باباطاهر که از بالایش می توان به کل شهر احاطه داشت، منطقه پارادایز که شهربازی و رستوران و هتل دارد، از دیدنی های این جنگل است.
هتل جهانگردی ناهارخوران گرگان در این جنگل، کلبه های چوبی دارد که می توان یکی از آنها را اجاره کرد و شب را در جنگل گذراند. هتل شهرداری و هتل باباطاهر هم دو هتل دیگر این منطقه اند.
جاذبه های نزدیک
پارک جنگلی النگدره: در راستا ناهارخوران به النگدره می رسیم. این جنگل یکی از منطقه ها نمونه گردشگری ایران است و حداقل 10 درجه از مرکز شهر خنک تر است. رودخانه قلاشی از قسمت جنوب پارک تا شمال امتداد دارد و تقریباً از وسط این جنگل می گذرد. در نزدیکی این رودخانه، 3 چشمه آب هم وجود دارد.
روستای زیارت: در ادامه جنگل ناهارخوران و 10 کیلومتر جلوتر از آن روستای زیارت قرار گرفته که در چند سال اخیر آنقدر ویلا در آن ساخته اند که وقتی نامش می آید خیلی ها می گویند دیگر چیزی از آن باقی نمانده است. جاذبه های این روستا جز هوای مطبوعش، چشمه و آبگرم و زیارتگاه است و به اضافه نان خوشمزه ای که ابتدای جاده به سمت گرگان آن را می فروشند.
رستوران های ناهارخوران
رسم خوردن جگر در گرگان یکی از محبوب ترین رسم هاست و تقریبا در بیشتر خیابان های شهر بوی جگر، خبر از وجود یکی دو تا جگرکی می دهد. پاتوق جگرکی های گرگان خیابان کریمی است، اما در ناهارخوران هم جگرکی و رستوران زیاد است. اکبر جوجه در اینجا هم شعبه دارد و اگر خواستیم جگر خوب بخوریم جگرکی مسعودی می تواند انتخاب مان باشد.
منبع: اسنپ تریپ