مقابله با گرمازدگی در سفر

به گزارش مجله آیرخ، این تصور که لباس هایی با یقه باز و آستین و پاچه کوتاه بدن را خنک تر نگه می دارند و جلوی گرمازدگی را می گیرند، کاملاً اشتباه است. چنین پوشاکی به اشعه های خورشید اجازه می دهند به صورت مستقیم و بی واسطه حرارت و اثرات نامطلوب خود را به بدن منتقل نمایند.

مقابله با گرمازدگی در سفر

برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.

گرمازدگی در کمین است، چون هوا مثل کوره نانوایی می ماند. درست است که این جمله ضرب المثل است، اما این روزها واقعاً هوا شبیه به کوره نانوایی شده. گرم و سوزان و تحمل ناپذیر. هوا آن قدر گرم شده که برخی ها ترجیح می دهند تمام مدت زیر نسیم پنکه و کولر در منزل شان بمانند و قید سفر و طبیعت گردی را بزنند؛ اما در خانه ماندن هم حدی دارد. بالاخره حوصله آدم سر می رود و دلش هوای سفر و طبیعت گردی می نماید. اینجااست که باید هوشیارانه و دقیق وارد میدان شوید. گرمازدگی در کمین نشسته. با مجله گردشگری دلتا همراه باشید تا با هم به جنگ غول گرمازدگی در سفرهای تابستانی برویم.

هیولایی به نام گرمازدگی

بدن ما تهویه دارد. تعجب نکنید. چیزی شبیه به دستگاه تهویه هوا، با عملکردی مشابه در بدن ما وجود دارد. این تهویه طبیعی وقتی به کار می افتد که دمای محیط بیشتر از آستانه گرمایی بدن گردد. آن وقت که دستگاه تهویه بدن دست به کار می گردد و با ایجاد تعرق، کوشش می نماید دمای بدن را کاهش دهد. دانه های ریز عرق، وقتی روی پوست قرار می گیرند، بخار می شوند. یعنی از حالت مایع به گاز در می آیند. حرارت، آن چیزی است که در این فرایند از دست می رود و همین از دست رفتن دما، سبب می گردد بدن خنکی بیشتری احساس کند.

اگر به هر دلیل اختلال در سیستم تهویه بدن به وجود بیاید، فرد در حالت بیمارگونه ای قرار می گیرد که گرمازدگی نام دارد. به عبارت دیگر به هم خوردن تعادل در مکانیسم های تنظیمی گرمای بدن، گرمازدگی نامیده می گردد. فراوری گرما در بدن به علت افزایش شدید حرارت محیط و ناتوانی در دفع حرارت ایجاد شده و به این ترتیب باعث به وجود آمدن این مشکل می گردد.

ساعت مناسب را انتخاب کن

زمان مناسب برای رفتن به طبیعت خیلی مهم است. سعی کنید برای راه افتادن، ساعت هایی را انتخاب کنید که هوا خنک تر است و آفتاب قدرت کمتری دارد. صبح های زود یا عصرها بهترین زمان هستند. آفتاب مستقیم سر ظهر می تواند خطرناک باشد. شما را دچار گرمازدگی می نماید.

لباس مناسب بپوش

پوشیدن لباس های تنگ، چسبان و تشکیل شده از الیاف مصنوعی و پلاستیکی برای سفر و طبیعت گردی تابستانی به هیچ وجه مناسب نیستند. چنین پوشاکی به پوست بدن اجازه تعریق نمی دهند و این موضوع می تواند دمای بدن را تا نقطه بحرانی پیش ببرد. در فصل گرم سال، پوشاکی با الیاف نخی و پنبه ای، عاقلانه ترین انتخاب برای سفر و طبیعت گردی است. از لباس های رنگ روشن بهره ببرید. مهم نیست لباس تان چه رنگی دارد؛ فقط سعی کنید تا جایی که امکان دارد کمرنگ و روشن باشد. با این کار تا حد زیادی جلوی گرمازدگی را می گیرید.

این تصور که لباس هایی با یقه باز و آستین و پاچه کوتاه، بدن را خنک تر نگه می دارند و جلوی گرمازدگی را می گیرد، کاملاً اشتباه است. چنین پوشاکی به اشعه های خورشید اجازه می دهند به صورت مستقیم و بی واسطه حرارت و اثرات نامطلوب خود را به بدن منتقل نمایند. لباس های آزاد و گشاد، با آستین و پاچه های بلند، جان می دهند برای سفر گردش در طبیعت، در روزهای گرم و آفتابی تابستانی. جلوی گرمازدگی را هم تا حد زیادی می گیرند.

بچه ها را دریابید

بچه ها موجودات ظریف و حساسی هستند. در برابر گرمای شدید هم ضعیف به نظر می رسند. برای اینکه گردش در طبیعت به خیر و خوشی تمام گردد و گرمازدگی کودک تان لذت سفر را تباه نکند، باید خیلی مراقب او باشید. لباس مناسب به او بپوشانید. تند و تند به او مایعات خنک بخورانید و تجهیزات ضروری مانند کرم ضد آفتاب ویژه بچه ها و عینک آفتابی برایش مهیا کنید. هرگز لباس های رکابی و شلوارک به او نپوشانید. با این کار پوست بدن او را از رنگ طبیعی خود دور نموده و چند درجه تیره می کنید. همچنین دستی دستی شرایط گرمازدگی را فراهم خواهید کرد.

لوازم جانبی برای سفرهای تابستانی فراموش نگردد

کلاه لبه دار حصیری همان چیزی است که دنبالش می گشت. این کلاه ها که لبه پهنی دارند، روی صورت سایه می اندازند و نمی گذارند گرمای هوا مستقیم روی صورت بنشیند. همچنین سر را از گزند حرارت بالای خورشید محافظت می نمایند. فرمانده بدن نباید از گرمای زیاد رنج بکشد.

این روزها که لایه ازون شرایط چندان رو به راهی ندارد و حفره اش روز به روز بزرگ تر و وسیع تر می گردد، باید خیلی مراقب پوست بدن بود. طبیعت گردان می گویند استفاده از کرم ضد آفتاب برای رفتن به طبیعت، آن هم در ماه های گرم سال از واجب هم واجب تر است. این کرم ها با ایجاد لایه ای روی پوست، اجازه نمی دهند آثار نامطلوب اشعه فرابنفش، آسیبی به بدن وارد کند. همچنین جلوی آفتاب سوختگی و التهاب پوست را تا اندازه زیادی می گیرند.

دستکش هم از جمله وسایلی است که بهتر است برای سفر و طبیعت گردی هایی با این شرایط مورد استفاده قرار بگیرد تا جلوی آفتاب سوخته شدن دست ها گرفته گردد.

عینک دودی وسیله ای برای باکلاس شدن نیست. عینک یاری می نماید چشم ها از نور تیز و شدید آفتاب در امان بمانند و مبتلا شدن به بیماری های چشمی مانند آب مروارید و … به تعویق بیفتد. پس این وسیله را نیز در طبیعت گردی با خود همراه کنید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 18 بهمن 1398 بروزرسانی: 4 فروردین 1404 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 792

به "مقابله با گرمازدگی در سفر" امتیاز دهید

1 کاربر به "مقابله با گرمازدگی در سفر" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقابله با گرمازدگی در سفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید