آرتروز گردن ناشی از چیست؟
به گزارش مجله آیرخ، تهران (پانا) - آرتروز گردن یا اسپوندیلوز گردن، یک اصطلاح کلی برای فرسایش دیسک های ستون فقرات گردنی بر اثر افزایش سن است. با کاهش سطح آب دیسک ها و جمع شدن آنها، علائم آرتروز خود را نشان می دهند که این علائم شامل برآمدگی استخوان و تشکیل خار استخوان (زائده های استخوانی) در لبه های استخوان می گردد.
آرتروز گردن بسیار شایع است و با افزایش سن تشدید می گردد. بیش از 85 درصد از افراد بالای 60 سال، دچار این عارضه می شوند. بیشتر افراد هیچ علائمی را تجربه نمی نمایند، اما در صورت بروز علائم، روشهای غیرجراحی می توانند مؤثر باشند.
علائم آرتروز گردن
بیشتر افراد مبتلا به آرتروز گردن هیچ گونه علائمی را تجربه نمی نمایند. اما علائم آرتروز می تواند شامل درد و سفتی گردن باشد. گاهی اوقات، آرتروز گردن منجر به باریک شدن فضای مورد احتیاج کانال نخاعی و ریشه های عصبی برای انتقال به سایر نقاط بدن می گردد. اگر کانال نخاعی یا ریشه های عصبی دچار گرفتگی شوند، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:
سوزن سوزن شدن، بی حسی و ضعف در بازوها، دست ها یا پاها
عدم هماهنگی اعضای بدن و مشکل در راه رفتن
از دست دادن کنترل مثانه یا روده
سر درد
صدا دادن گردن به هنگام حرکت
درد گردنی که به بازو یا شانه کشیده می گردد
درد گردنی که با فعالیت بدتر می گردد
آرتروز گردن می تواند خواب، توانایی انجام کار یا فعالیت های عادی روزانه را تحت تأثیر قرار دهد و اغلب می تواند منجر به مسائل دائمی گردد. یکی از این مسائل، تنگی کانال نخاعی است که در آن زائده های استخوانی (استوفیت) درون مهره ها رشد می نمایند و موجب کاهش فضای کانال نخاعی می شوند. علائم آن می تواند شامل درد ارجاعی یا تیر کشیدن در بازوها و پاها باشد و باعث عدم توانایی در راه رفتن با سرعت بالا و مسائلی در مهارت های حرکتی گردد.
علت آرتروز گردن در سنین بالا
با افزایش سن، استخوان ها و غضروف های کمر و گردن به تدریج دچار فرسایش می شوند. این تغییرات می تواند شامل موارد زیر باشد:
1- برآمدگی یا فتق دیسک: افزایش سن، می تواند سطح خارجی دیسک های ستون فقرات را تحت تأثیر قرار دهد و اغلب باعث ترک خوردگی استخوان ها و بیرون زدگی (فتق) دیسک می گردد. این برآمدگی گاهی اوقات می تواند به کانال نخاعی و ریشه های عصبی فشار وارد کند.
2- کم آبی دیسک ها: دیسک های کمر مانند بالشتک هایی در بین مهره های ستون فقرات عمل می نمایند. دیسک های ستون فقرات بیشتر افراد در سن 40 سالگی، آغاز به خشک شدن و جمع شدن می نمایند که باعث تماس بیشتر استخوان ها در بین مهره ها و در نتیجه فرسایش آنها می گردد.
3- خار استخوان (زائده های استخوانی): تحلیل رفتن دیسک اغلب باعث فراوری استخوان اضافی برای تقویت ستون فقرات می گردد. این زائده های استخوانی گاهی اوقات موجب گرفتگی کانال نخاعی و ریشه های عصبی می شوند.
4- سفتی رباط ها: رباط ها، بافت های همبند محکمی هستند که استخوان ها را به هم وصل می نمایند. رباط های ستون فقرات می توانند با بالا رفتن سن سفت تر شوند و باعث کاهش انعطاف پذیری گردن شوند.
علت بروز آرتروز گردن
عوامل بروز آرتروز گردن شامل موارد زیر می گردد:
سن: آرتروز گردن، با بالا رفتن سن، امری طبیعی است.
شغل: بعضی از مشاغل شامل حرکات گردن مکرر، شرایط بد بدن یا کار زیاد در بالای سر هستند که فشار زیادی به گردن وارد می نمایند.
آسیب به گردن: آسیب های گردن قبلی که احتمال ابتلا به آرتروز گردن را افزایش می دهند.
عوامل ژنتیکی: آرتروز گردن می تواند در یک خانواده شایع باشد. بعضی از اعضای خانواده، بیشتر این تغییرات را تجربه می نمایند و بعضی دیگر دچار آن نمی شوند.
توضیح چگونگی تشخیص تنگی کانال نخاعی گردن
خطرات آرتروز گردن
اگر کانال نخاعی یا ریشه های عصبی شما در اثر آتروز گردن، به شدت تحت فشار باشند، این آسیب می تواند دائمی گردد. آرتروز گردن (که به آرتریت گردن و اسپوندیلوز گردنی نیز شناخته می گردد) دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد. تحلیل مفاصل، مهره ها و دیسک ها در بخش گردنی ستون فقرات می تواند منجر به درد، التهاب و حتی اختلال در عملکرد گردد.
این شرایط معمولاً افراد بالای 50 سال را درگیر می نماید و با بالا رفتن سن تشدید پیدا می نماید. بیش از 85 درصد از افراد بالای 60 سال نیز دچار آرتروز گردن می شوند. این مشکل می تواند بدون علائم باشد و یا علائم آن شامل درد و سفتی باشد.
آرتریت گردن چیست؟
زمانی که به آرتریت فکر می کنید، ممکن است است زانو درد یا درد و التهاب انگشتان به ذهنتان برسد، اما اگر در گردن خود احساس سفتی کنید یا به هنگام چرخاندن گردن خود درد داشته باشید، این درد مربوط به آرتروز می گردد. دیسک ها و مفاصل گردن مانند هر عضو دیگر بدن، بر اثر فرسایش، تحلیل می فرایند.
آرتروز گردن شامل تغییراتی می گردد که به مرور زمان و یا در اثر آسیب رخ می دهند. بیشتر افراد 60 سال به بالا، دچار نوع تحلیلی آرتریت گردن می شوند. نوع التهابی آرتریت که به علت سیستم ایمنی بیش از حد فعال رخ می دهد، می تواند گردن شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
ورزش های مناسب برای درد دیسک گردن چیست؟ ورزش دیسک گردن آیا می تواند به ما آسیب بیشتری بزند. در این مقاله در رابطه با این موضوع صحبت شده است...
7 ورزش دیسک گردن برای کاهش درد آن
تفاوت بین آرتریت گردن و آسیب گردن
تفاوت بین گردن درد آرتریت روماتوئیدی و آسیب گردن در این است که که سفتی و درد ناشی از آسیب به تدریج طی چند روز یا چند هفته بهبود پیدا می نماید، اما آرتریت روماتوئیدی در گردن ممکن است بهتر نگردد و در صورت عدم درمان، تشدید پیدا کند. حتی اگر علائم بهبود پیدا کردند، التهاب، تورم و سفتی با آرتریت روماتوئیدی در گردن قابل برگشت است.
آناتومی ستون فقرات گردنی
تمام ستون فقرات از 24 مهره (استخوان های ستون فقرات) تشکیل شده است. ستون فقرات گردنی شامل 7 مهره می گردد که از پایه جمجمه آغاز می شوند. کانال نخاعی و ریشه های عصبی از دهانه تمام مهره های ستون فقرات عبور می نمایند. کانال نخاعی و ریشه های عصبی پیغام های بین مغز و بقیه بدن از جمله عضلات و اندام ها را منتقل می نمایند.
دیسک ها در بین مهره ها قرار گرفته اند و مانند یاری فنرهای بدن عمل می نمایند. دیسک ها از بافت های همبند قوی و انعطاف پذیری ساخته شده اند که با ماده ای ژل مانند پر شده اند. دیسک ها، مانند دونات های پر از ژله ای هستند که در بین مهره ها قرار گرفته اند.
چه کسانی بیشتر در معرض آرتروز گردن قرار دارند؟
سن بالا، یک عامل خطر برای آرتروز گردن می باشد. علاوه بر سن، شرایط زیر نیز می توانند موجب گردن درد یا دیگر علائم مربوط به آرتروز گردن شوند:
سیگار کشیدن
یکی از اعضای خانواده مبتلا به این شرایط باشد
فشار به گردن به علت شغل خود، مانند نگاه کردن مکرر به بالا
آسیب گردن قبلی همانند آسیب ناشی از تصادف
بلند کردن اجسام سنگین مانند کارگران ساختمانی
در معرض لرزش های زیاد بودن مانند راننده های اتوبوس یا کامیون
میلوپاتی گردنی چیست؟
با فرسایش دیسک های بین مهره ای در اثر افزایش سن، نخاع شما ممکن است تحت فشار بیشتری قرار بگیرد، چرا که کانال نخاعی تحت تأثیر آرتروز و بیرون زدگی دیسک باریک تر می گردد. این فشار می تواند منجر به تشدید گردن درد و علائم دیگر گردد. این شرایط، میلوپاتی اسپوندیلوتیک گردنی (CMS) نامیده می گردد. اگر شما دچار CMS هستید، علاوه بر علائم آتروز گردنی، علائم زیر را به آن اضافه کنید:
ضعف، مورمور شدن یا بی حسی در یکی از بازوها یا پاها یا هر دو آنها
از دست دادن کنترل روده و مثانه
مشکل در راه رفتن
مشکل در عملکرد دست ها، مانند مسائلی در نوشتن
منبع: خبرگزاری پانا