بینوایان مدرن در جشنواره کن؛ اولین فیلم بلند لاج لی

به گزارش مجله آیرخ، یکی از آثار مورد بحث روز دوم جشنواره فیلم کن 2019 فیلم سینمایی بینوایان (Les Misérables) بود که اولین فیلم بلند داستانی لاج لی به شمار میرود. لی پیش از این به ساخت آثار مستند و کوتاه می پرداخت. بینوایان که یک درام پلیسی است و به تضاد ها و درگیری میان پلیس فرانسه و حاشیه نشین ها و فقرای محلات محروم در این کشور می پردازد تلاشی است برای نمایش خشونت پلیس علیه طبقات فرودست جامعه در کشورهای اروپایی و بویژه فرانسه.

بینوایان مدرن در جشنواره کن؛ اولین فیلم بلند لاج لی

منتقد گاردین پیتر بردشاو معتقد است فیلم لاج لی یکی از برترین سکانس های پیش ازآغاز فیلم را دارد اما هر چقدر که ابتدای فیلم بردشاو را جذب خود نموده ادامه فیلم نتوانسته او را راضی نگه دارد.

منتقد گاردین که به فیلم سه ستاره داده می نویسد:

این فیلم که اولین اثر بلند سینمایی لاج لی است یکی از گیراترین و شکوه مندترین سکانس های آغازین را دارد که به یاد می آورم.

این صحنه جمعیتی را در خیابان های پاریس نشان می دهد که سال گذشته هنگامی که تیم فوتبال فرانسه، کرواسی را 4 به 2 در جام دنیای شکست داد مشغول شادی و فریادزدن بودند… عاقبت کارگردان نام فیلم را روی جمعیتِ نشئه پیروزی می اندازد: بینوایان.

یک طعنه سخت که فیلم را با تکانی هیجان انگیز از طنز، بدبینی، انرژی و زیرکی آغاز می نماید… با این وجود فیلمی که آغاز یک درام پلیسی مجذوب کننده است با آغاز خشونت های درون فیلم مجذوب کنندهیت کمتری پیدا می نماید و نهایتا به یک فیلم کاملا کرخت با موضوع آشنای بی رحمی پلیس و طبقه بندی های اجتماعی تبدیل می گردد.

گای لاج منتقد وبسایت ورایتی معتقد است فیلم لاج لی که پیشتر به ساخت مستند می پرداخته آغازی امیدوارکننده برای او در ساخت آثار روایی به شمار میرود. اثری که مایه خشم و خروشش را از نقد بی رحمی پلیس گرفته اما می توانست به وسیله بهادادن بیشتر به منظره شهروندان در این فضا، فیلم بهتری از کار در بیاید.

منتقد ورایتی می نویسد: فیلم رویارویی نیروی پلیس عصبی و آماده اعمال خشونت را در برابر مردم خمشگین طبقات فرودست نشان می دهد. رویارویی در مبارزه اراده و سلاح که برای مخاطب از هر کجای دنیا که باشد آشنا به نظر می رسد.

دیوید ارلیخ منتقد ایندی وایر معتقد است این درام پلیسی نشان می دهد با وجود آنکه از زمان نوشتن رمان بینوایان به وسیله ویکتور هوگو بیش از 150 سال گذشته اما در این مدت شرایط جامعه آنقدرها هم که به نظر می رسد تغییر ننموده است.

ارلیخ معتقد است گرچه استفاده از نام فیلم به شکلی هدفمند رخ داده اما خود فیلم از نظر داستانی ارتباط مستقیم چندانی با ماجرای ژان والژان و تکه نانی که او دزدیده بود ندارد. با این وجود فیلم به وسیله نمایش نزاع میان فرودستان مسلمان و پلیس فرانسه که آن ها را سرکوب می نماید به نوعی نشان می دهد که زندگی فرودستان و فقرا در حاشیه های شهرهای فرانسه به همان منوالی است که در بینوایان هوگو نمایش داده شده بود.

در ادامه می توانید امتیازات مجموعه منتقدان بین المللی را به فیلم های اکران شده در جشنواره کن 2019 ببینید. این جدول در روزهای آینده به جای مانده تا خاتمه جشنواره تکمیل می گردد:

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 2 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 2 اردیبهشت 1404 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 2597

به "بینوایان مدرن در جشنواره کن؛ اولین فیلم بلند لاج لی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بینوایان مدرن در جشنواره کن؛ اولین فیلم بلند لاج لی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید