بانک جهانی درباره فقر ناشی از کرونا در شرق آسیا هشدار داد
به گزارش مجله آیرخ، بانک جهانی درباره تبعات اقتصادی شیوع کرونای 2019 در شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام هشدار داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری خبرنگاران، بانک جهانی درباره تبعات اقتصادی شیوع کرونای 2019 در شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام هشدار داد و گفت حدود 24 میلیون نفر در این منطقه نخواهند توانست خود را از فقر نجات دهند.
در گزارش بانک جهانی به افراد آسیب پذیر اشاره شده که برای امرار معاش به صنایعی وابسته هستند که شیوع این ویروس تحت تاثیر قرار داده؛ بعنوان مثال صنعت توریسم در تایلند و یا بخش های تولیدی در ویتنام و کامبوج.
در این گزارش آمده بنظر می رسد دشواری شاخص اقتصادی در تمام کشورها قابل اجتناب نباشد و دو سناریو مطرح شده، در سناریوی اول ممکن است در این منطقه 24 میلیون نفر نتوانند خود را از فقر رها کنند و در سناریوی دوم، بدترین حالت، حدود 35 میلیون نفر ممکن است در فقر بمانند که 25 میلیون نفرشان در چین هستند.
خط فقر بر اساس دستمزد روزانه 5/5 دلار یا کمتر
بانک جهانی نرخ متوسط رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعه شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام را برای سال جاری 2/1 درصد تخمین زده؛ این تخمین برای سال 2019 میلادی حدود 5/8 درصد بود.
این نهاد البته پیش بینی دقیق نرخ رشد را به دلیل سرعت بالای تحولات مشکل دانسته است.
در این گزارش به لزوم توسعه کارخانه های تولید تجهیزات پزشکی و بهداشتی هم در این منطقه اشاره شده است.
از گزارش بانک جهانی می توان استنباط کرد که کشورهای فقیر، فقیرتر و حتی کشورهای ثروتمندتر هم با مسائل جدی روبرو خواهند شد. بعنوان مثال، در چین نرخ رشد اقتصادی سال جاری 2/3 تخمین زده شده است در حال که این پیش بینی سال پیش 6/1 درصد بود. البته اگر شیوع بیماری در چین بدتر شود به گفته بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی چین ممکن است به 0/1 درصد تنزل کند.
بسکمک از نهادهای بین المللی تصویری نامطلوب از اقتصاد جهان ترسیم کرده اند؛ صندوق بین المللی پول اخیرا گفت هشتاد کشور درخواست وام کرده اند که بی سابقه است.
صندوق بین المللی پول در ماه ژانویه رشد اقتصادی جهان در سال 2020 را 3/3 درصد گفت اما اخیرا گفت همه گیری کرونا پیش بینی ها را تغییر داده و رشد اقتصادی سال جاری به کمترین میزان از زمان بحران جهانی 2008 می رسد.
سال ها طول می کشد آسیب اقتصادی کرونا جبران شود
کشورهای ثروتمند جهان برای گذر از این دوران سخت تدابیری در پیش گرفته اند؛ تزریق پول، کاهش نرخ سود بانکی و کمک به کسب و کارهای کم بنیه و کسانی که درآمدشان را از دست داده اند؛ هر چند سودمند، بعضی این تدابیر را برای عبور از این بحران کافی نمی دانند.
انتهای پیام/4129/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا