طرز تهیه باقالی پلو با مرغ

به گزارش مجله آیرخ، باقالی پلو با مرغ یکی دیگر از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است. این غذا ماهیت رسمی دارد و جزء غذاهایی است که در مهمانی ها و مراسم مختلف تهیه و سرو می گردد. دستور پخت باقالی پلو با مرغ راحت است اما به مانند هر غذای ایرانی دیگر به یکسری فوت و فن مخصوص احتیاج دارد. پس خودتان را برای تهیه این غذای خوشمزه آماده کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ

دستور پخت باقالی پلو با مرغ

  • زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت 15 دقیقه
  • کل زمان: 1 ساعت و 35 دقیقه
  • سرو برای: 4 نفر
  • کالری: 340 کیلو کالری

مواد تشکیل دهنده

  • 3 فنجان برنج
  • 2 فنجان باقالی
  • 4 ران یا سینه مرغ
  • 2 فنجان شوید تازه یا خشک
  • پیاز 1 عدد
  • 3 دانه سیر
  • 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
  • به اندازه لازم روغن
  • به اندازه لازم نمک، فلفل سیاه

دستورالعمل تهیه باقالی پلو با مرغ

  1. اندازهی روغن را داخل تابه بریزید و روی شعله بگذارید و صبر کنید تا داغ گردد. پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید، سپس پیازها را در قابلمه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. وقتی پیازها آماده شدند، آنها را به یک بشقاب دیگر منتقل کنید. حالا باید قطعات مرغ را در همان تابع سرخ کنید.
  2. دانه های سیر را پوست بگیرید، بشویید و آنها را به نصف برش دهید. حالا پیاز سرخ شده، سیر و زعفران را به مرغ اضافه کنید. اندازهی نمک و یک لیوان آب نیز به آن بیفزایید. درب ظرف را بگذارید تا مرغ به آرامی روی حرارت ملایم بپزد.
  3. برنج خیس خورده را در آب و اندازهی نمک بشویید و در قابلمه ای با آب جوش بریزید. وقتی برنج را اضافه می کنید، حباب ها ناپدید می شوند، صبر کنید تا آب دوباره به جوش بیاید.
  4. بعد از 1 یا 2 دقیقه، وقت آن است که باقالی ها را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با برنج بجوشد (درب ظرف را روی آن نگذارید). بعد از 5 دقیقه برنج را آنالیز کنید و یکی از آنها را به دندان بگیرید. اگر قسمت بیرونی آن نرم شده باشد و قسمت داخلی اش هنوز سفت است، این برترین زمان برای آبکش کردن برنج و باقالی هاست.
  5. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار دهید و سپس اندازهی روغن در آن بریزید. اگر دوست دارید، تکه های نان یا برش های سیب زمینی را برای درست کردن یک ته دیگ خوشمزه در کف آن قرار دهید.
  6. یک لایه برنج و باقالی را با اندازهی شوید روی آن اضافه کنید. این کار را ادامه دهید تا قابلمه پر گردد. دما را به مدت 5 دقیقه افزایش دهید و وقتی برنج آغاز به بخار کرد، حرارت را کم کنید. پس از 1 ساعت، برنج شما باید آماده باشد.
  7. برای تزیین، بقیه زعفران را با اندازهی برنج مخلوط نموده و با سالاد شیرازی را در کنار آن را سرو کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی

  1. برای تهیه باقالی پلو مجلسی باید در زمان آبکش کردن برنج، یک لایه برنج و شوید را هم مخلوط کنید و کمی پودر دارچین، چند قاشق زعفران دم نموده روی آن بریزید.
  2. سپس مواد را لایه به لایه بریزید تا تمامی برنج تمام گردد. سپس کل مواد را با روغن حیوانی دم بزارید.
  3. برای پخت مرغ مجلسی ابتدا پیاز را تفت بدهید تا کمی رنگش شفاف گردد.
  4. سپس زردچوبه و فلفل دلمه ای را به مخلوط اضافه کنید. کمی تکه های مرغ را به همراه پیاز تفت دهید. زمان تفت دادن تا جایی ادامه دهید که رنگ روی مرغ طلایی گردد.
  5. سپس یک لیتر آب داخل تابه بریزید. زمانی که آب جوشید، به اندازه 2 لیوان آب پرتقال بهش اضافه کنید و اجازه بدید که به اصطلاح جا بیفتد.
  6. در خاتمه کمی زعفران و عرق دارچین به مرغ اضافه کنید و زیر قابلمه را خاموش کنید.

نکات مهم در تهیه باقالی پلو با مرغ خوشمزه

  • برای این غذا بهتر است از باقالی تازه بهره ببرید.
  • اگر از باقالی یخ زده در مراحل آماده سازی استفاده می کنید، باید باقالی ها را از قبل در آب جوش بپزید.
  • به طور کلی اندازه باقالی باید نصف برنج باشد.
  • وقتی دانه های باقالی در حال جوشیدن هستند، روی آب کف می بینید. بهتر است این کف ها را بردارید تا باقالی ها تیره نشوند.
  • پخت باقالی تا زمان نرم شدن باید ادامه پیدا کند. یک باقالی پلو مجلسی باقالی های نرم دارد.
  • همواره سعی کنید از شوید تازه به جای خشک شده و آماده بهره ببرید.
  • سعی کنید مرغ را جدا از برنج سرو کنید تا تزیینات سفره در نهایت زیبایی انجام گردد.

کلام آخر

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ را در بالا بیان کردیم، حالا می توانید این غذای خوشمزه را به راحتی درست کنید. هر چه بیشتر باقالی پلو با مرغ را تهیه کنید، مهارت خود را در درست کردن آن افزایش می دهید. با انجام این کار می توانید همه اعضای خانواده، دوستان و آشنایان خود را عاشق دست پخت تان کنید. به ویژه در دورهمی های محبت آمیز این غذا را تهیه کنید تا باقالی پلو با مرغ بهانه ای برای پایه گذاری دوستی ها باشد.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 26 خرداد 1401 بروزرسانی: 26 خرداد 1401 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 2243

به "طرز تهیه باقالی پلو با مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقالی پلو با مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید