طرز تهیه چند نوع ته دیگ
به گزارش مجله آیرخ، سفره ایرانی را با ته دیگش می شناسند و آشپز هنرمند را هم با ته دیگی که سر سفره می آورد. فرقی نمی کند که مایه آن برنج باشد یا نان یا سیب زمینی و …؛ برنج ایرانی معمولا با ته دیگ آماده می گردد.
ته دیگ ساده
ته دیگ ساده
- این نوع ته دیگ درواقع لایه ای از همان چلو است که ته قابلمه برشته می گردد. برای درست کردن آن، چیزی به برنج اضافه نمی گردد و تنها در صورت دلخواه آشپز، می توان به آن کمی زعفران و روغن زد تا خوشرنگ گردد.
- برای اینکه ته دیگه ضخیم باشد، باید آب و روغن را به مقدار کافی در قابلمه ریخت و روغن کف قابلمه هم به مقدار ای داغ باشد که وقتی برنج رویش ریخته می گردد، صدا کند.
برای تهیه این ته دیگ، باید پس از دم شدن برنج، آن را 90 دقیقه روی آتش بسیار ملایم گذاشت و برای یکنواخت شدن آتش هم از شعله پخش کن یاری گرفت.
برای آنکه ته دیگ به سادگی از کف قابلمه جدا گردد، کافیست که قابلمه آن را برای 5 تا 6 دقیقه در 2 تا 3 بند انگشت آب سرد در سینک ظرفشویی بگذارید.
ته دیگ نان
پس از آنکه روغن داغ شد، 1 تا 2 لایه نان لواش را کف قابلمه بگذارید، سپس برنج را روی آن بریزید و به شیوه گفته شده، دم کنید.
ته دیگ سیب زمینی
2 تا 3 عدد سیب زمینی درشت را پوست بگیرید و نازک ورق کنید. پس از آنکه روغن داغ شد، ورقه های سیب زمینی را کف قابلمه پهن کنید و رویشان کمی نمک بپاشید. سپس برنج را روی آنها بریزید و دم کنید. می توانید روی سیب زمینی ها کمی زعفران آب شده و روغن هم بریزید.
ته دیگ کاهو
برگ های درشت کاهو را بشویید و 2 تا 3 لایه کف قابلمه پهن کنید. سپس برنج را با دستور گفته شده دم کنید.
ته دیگ تخم مرغ
این ته دیگ، درواقع نوعی ته چین است که بدون گوشت یا مرغ درست می گردد و روی آن برنج ساده ریخته می گردد. می توانید آن را از روی دستور ته چین ساده درست کنید و سپس باقی برنج را رویش بریزید.
منبع: کتاب کاله