وحدت ملی حول دیپلماسی

به گزارش مجله آیرخ، این روزها شهر وین میزبان مذاکراتی میان مسئولان دیپلماتیک و فنی ایران و کشورهای 1+4 است که با هدف احیای توافق هسته ای و لغو تحریم ها انجام می گردد. این در حالی است که به موازات فشارهای خارجی علیه ایران و مانع تراشی برای جلوگیری از احیای برجام، شماری از جریان های داخلی مخالف دولت و این توافق، همه توان خود برای مانع تراشی و سنگ اندازی در جهت این مذاکرات را به کار گرفته اند. به اعتقاد مخالفان برجام، دولت کنونی جمهوری اسلامی ایران نباید دوره خود را موفقیت آمیز به خاتمه برساند ...

وحدت ملی حول دیپلماسی

یعنی برای کسانی که نگاه بخشی، گروهی و حزبی دارند رفتن دولت ها به عنوان یک فرصت تلقی نمی گردد. این در حالی است که انتقال مسالمت آمیز و آسان قدرت که با رأی مردم انجام می گردد، نشان دهنده اقتدار نظام سیاسی است. در حقیقت این فرایند یک دستاورد برای نظام به شمار می آید که دولت های مختلف با برنامه های متفاوت بر سر کار بیایند و با رأی مردمی که پای صندوق های رأی حضور یافته اند، برنامه های خود را پیش ببرند.

مخالفان دولت چنین نگاهی ندارند و این گونه می اندیشند که باید برجام را ناکارآمد نشان داده و هر دستاوردی پیرامون آن را نفی نمایند. توافق هسته ای در حالی به دست آمد که برای نخستین بار بعد از جنگ جهانی دوم بود که یک بحران بین المللی به صورت کاملاً دیپلماتیک حل شد. آن هم در شرایطی که ایران 6 قطعنامه تحت فصل 7 داشت که در نتیجه این مذاکرات لغو شد. این بسیار اتفاق مهمی بوده است که علی رغم تأکید مکرر پیرامون آن، از سوی مخالفان برجام نادیده گرفته شد و آنها هیچ ارزشی برای آن قائل نبودند. زیرا به اعتقاد آنها موضوع این مذاکرات و توافق با دولت آقای روحانی گره خورده است. آنها ناراحت هستند که این دولت پیروز شد بحران تا این سطح پیچیده را به وسیله دیپلماسی حل نماید. در حالی که تصمیم به مذاکره و راستا اجرای این توافق با عالی ترین نهادهای تصمیم گیر در سطح نظام و مقام رهبری بوده است.

نکته دیگر این است که از نگاه منتقدان و مخالفان، اگر قرار است شرایط مالی و دیپلماتیک کشور بهبود پیدا کند، این بهبودی باید بعد از مرداد سال 1400 و پس از تعیین شدن رئیس جمهوری بعدی اتفاق بیفتد تا این پیروزیت به حساب خودشان گذاشته گردد یعنی در حقیقت این گروه ها اهمیتی برای بهبود شرایط مالی مردم و باز شدن گره معیشتی آنها قائل نیستند و تنها اهداف سیاسی خود را پیگیری می نمایند. حال آنکه چه در دوره پیش از برجام این مردم بودند که بار فشار مسائل مالی ناشی از تحریم ها را به دوش می کشیدند و اگر هم تحریم ها لغو گردد، باز این مردم هستند که از آن نفع می برند. از این رو هرگونه کارشکنی در راستا مذاکراتی که هدف لغو تحریم ها را دنبال می نماید، عملاً به معنای گروگان دریافت معیشت مردم است.

در چنین فضایی آسیب های ناشی از غلبه اهداف انتخاباتی و جناحی بر هر موضوع دیگری همچون موضوع برجام و لغو تحریم ها موجب از دست رفتن فرصت هایی برای کشور می گردد که شاید بزودی دوباره فراهم نگردد. در شرایط جاری باید همه مردم، گروه ها و نهادهای سیاسی و نظامی تمام قد و یکپارچه از مذاکره و مذاکره نمایندگان حمایت نمایند چون آنها با مجوز عالی ترین سطح یعنی مقام رهبری گفت وگو می نمایند و دولت بدون اجازه و هماهنگی گامی در این زمینه برنمی دارد. بنابراین با توجه به فرصتی که از طرف امریکا برای نجات برجام فراهم شده است، نباید اجازه داد بعضی با ایجاد تهدید و مانع تراشی مانع بهره برداری از این مذاکرات شوند. باید در مقابل امریکا یکپارچه بود تا حرف ایران پیش رود.

*کارشناس مسائل بین الملل

منبع: ایران

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 20 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 20 اردیبهشت 1400 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 1778

به "وحدت ملی حول دیپلماسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وحدت ملی حول دیپلماسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید