پیشگیری از سرطان با میوه و سبزیجات

به گزارش مجله آیرخ، به گفته پزشک، گروه آنتی اکسیدان های ترپن و همچنین کاروتنوئید های موجود در آن وجود دارد که لیکوپن از جمله آن ها است. گوجه فرنگی سرشار از این ماده است.

پیشگیری از سرطان با میوه و سبزیجات

ناتالیا دنیسووا، پژوهشگر مرکز فدرال تحقیقات تغذیه و بیوتکنولوژی روسیه گفت مواد غذا های حاوی آنتی اکسیدان به محافظت از بدن در برابر تومور های سرطانی یاری می نمایند.

وی شرح داد سلول به دلیل فرآیند اکسیداسیون در غشای خود، که می تواند تحت تأثیر اشعه، استرس و بسیاری از عوامل دیگر رخ دهد، آغاز به فروپاشی می نماید. به گفته این متخصص، آنتی اکسیدان ها از این فرایند جلوگیری می نمایند و از سلول ها محافظت می نمایند، یعنی نوعی اثر ضد توموری دارند.

دنیسوا گفت، ویتامین های C، E و همچنین بتاکاروتن آنتی اکسیدان های قوی هستند. از جمله روغن نباتی، به ویژه روغن آفتابگردان و آجیل سرشار از ویتامین E هستند. ویتامین C به مقدار زیاد در کیوی، گل رز، مویز سیاه و فلفل قرمز و همچنین سیب زمینی و پیاز یافت می گردد.

به گفته پزشک، گروه آنتی اکسیدان های ترپن و همچنین کاروتنوئید های موجود در آن وجود دارد که لیکوپن از جمله آن ها است. گوجه فرنگی سرشار از این ماده است. لیکوپن به ویژه برای مردان مهم است و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

سبزیجات و میوه های نارنجی و قرمز رنگ حاوی کاروتنوئید ها هستند و انواع مختلف کلم حاوی تیول ها (ترکیبات فیتو) می باشند که برای پیشگیری از تومور های هورمونی مهم هستند.

8 نشانه قطعی ابتلا به سرطان

کشنده ترین سرطان در ایران کدام است؟

چه کسانی به سرطان گوارش مبتلا می شوند؟

6 نشانه خاموش سرطان روده عظیم

سبزیجات همچنین حاوی پلی فنول و کپسایسین هستند، در حالی که قهوه و چای حاوی تانن هستند. چای سبز و همچنین سیب، آلو، تمشک و سایر توت ها سرشار از کاتچین هستند؛ و لوبیا، غلات و کتان و دانه کنجد حاوی لینگالین است، توت بنفش حاوی آنتوسیانین است؛ بنابراین، پزشک توصیه می نماید توت را به فرنی اضافه کنید، و برای ناهار سالاد بخورید.

علاوه بر این، طبق گفته دنیسوا، بعضی از سبزیجات فرآوری شده از سبزیجات خام سالم ترند، مانند ترشی کلم که دارای ویتامین C و همچنین اسید لاکتیک زیادی است.

این متخصص تغذیه پیشنهاد کرد که میوه را به عنوان میان وعده عصرانه میل شده و برای شام یک خورشت گیاهی یا کلم بروکلی تهیه گردد. به آن ها می توانید ماهی دریایی بخارپز شده اضافه کنید که حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا است.

با این حال، به گفته این متخصص، برای محافظت در برابر تومور ها نباید فقط یک نوع غذا را در رژیم غذایی گنجاند، چون فقط رژیم غذایی متعادل با مواد مختلف فعال بیولوژیکی از سرطان جلوگیری می نماید. همچنین، به گفته وی، باید به یاد داشته باشیم که غذا دارو نیست و فقط خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.

علاوه بر این، برای پیشگیری از بیماری ها، ضروری است که به طور منظم تحت معاینات پزشکی قرار گرفته و با پزشک مشورت کنید.

منبع: اسپوتنیک

منبع: فرادید
انتشار: 7 دی 1399 بروزرسانی: 7 دی 1399 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 1525

به "پیشگیری از سرطان با میوه و سبزیجات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیشگیری از سرطان با میوه و سبزیجات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید