ارزش غذایی کوکوی بادمجان با گوشت

به گزارش مجله آیرخ، غذاهایی که با نان خورده می شوند، قدرت سیرکنندگی بیشتری دارند. بنابراین، اگر قصد کاهش وزن دارید، بهتر است غذاهایتان را، البته با حداقل کالری، با نان میل کنید.در میان این نوع غذاها، خانواده کوکوها از تنوع خوبی برخوردارند و در این میان، کوکوبادمجان با گوشت یکی از لذیذترین هاست. می دانید اجزای تشکیل دهنده این غذا (بادمجان، کدو سبز، گوشت و تخم مرغ) چقدر ارزش غذایی دارند؟

ارزش غذایی کوکوی بادمجان با گوشت

ارزش غذایی کوکوی بادمجان با گوشت

نویسنده:سارا حسنلو

غذاهایی که با نان خورده می شوند، قدرت سیرنمایندگی بیشتری دارند. بنابراین، اگر قصد کاهش وزن دارید، بهتر است غذاهایتان را، البته با حداقل کالری، با نان میل کنید.

در میان این نوع غذاها، خانواده کوکوها از تنوع خوبی برخوردارند و در این میان، کوکوبادمجان با گوشت یکی از لذیذترین هاست. می دانید اجزای تشکیل دهنده این غذا (بادمجان، کدو سبز، گوشت و تخم مرغ) چقدر ارزش غذایی دارند؟

مواد لازم (برای 4 نفر)

بادمجان حلقه شده

4 لیوان

50 کیلوکالری

کدو سبز حلقه شده

2 لیوان

50 کیلوکالری

گوجه فرنگی

1 لیوان

25 کیلوکالری

پیاز خرد شده

1 لیوان

25 کیلوکالری

تخم مرغ

4 عدد

400 کیلوکالری

گوشت چرخ نموده

200 گرم

300 کیلوکالری

روغن کنجد

4 قاشق

360 کیلوکالری

نمک، فلفل، زردچوبه

به اندازه دلخواه

صفر

طرز تهیه

ابتدا پیازهای خرد شده را در کمی روغن تفت دهید و سپس به آن گوشت و ادویه ها را اضافه کنید. در ظرفی دیگر بادمجان ها و حلقه های کدو را که از قبل کمی سرخ نموده اید، کاملا بکوبید و با گوشت مخلوط کنید. گوجه فرنگی های خردشده و تخم مرغ را هم به سایر محتویات اضافه و همه را در ظرفی نچسب که ته آن با روغن چرب شده، خالی کنید. آن را برای 30 دقیقه در فر بگذارید تا کاملا مغزپخت گردد

خواص کدو سبز

یکی از سبزی های پرفیبر، کدوسبز است که از منابع غنی بتاکاروتن محسوب می گردد؛ به طوری که هر 100 گرم آن دارای 610 میکروگرم از این ماده مغذی است. بنابراین خوردن این سبزی به تقویت سیستم دفاعی بدن یاری بسیاری می نماید. ضمناً، عادت به خوردن این سبزی در دوران سالمندی احتمال ابتلا به بیماری های چشمی به خصوص آب مروارید را به حداقل می رساند زیرا سطح آنتی اکسیدانی مثل بتاکاروتن در خون سالمندان پایین است و مصرف منابع غذایی این ماده مغذی می تواند بسیار یاری نماینده باشد. نکته دیگر، پتاسیم فراوان کدو سبز است؛ به طوری که با خوردن هر 100 گرم از آن 360 میلی گرم از این ماده معدنی تامین شده و کنترل فشار خون در مبتلایان به این بیماری تسهیل می گردد. ضمناً با بخارپز کردن این سبزی، نیمی از احتیاج بزرگسالان به ویتامین C هم تامین می گردد بنابراین افرادی که باید انرژی محدودی را دریافت نمایند بهتر است کدو سبز را با پوست و البته بخارپز نموده میل نمایند و از سرخ کردن آن بپرهیزند.

خواص تخم مرغ

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که کمتر گوشت می خورند، بهتر است حداقل تخم مرغ را در غذاهایی مانند انواع کوکو گنجانده و در برنامه غذایی روزانه تان میل کنید. به این ترتیب اندازه قابل ملاحظه ای پروتئین دریافت خواهید کرد. البته به غیر از پروتئین، این ماده غذایی دارای آهن بوده و ویتامین B12 قابل ملاحظه ای را هم به مصرف نماینده می رساند پس شما با یک تیر چند نشان را هدف گرفته اید. خیلی وقت ها افراد به محض ابتلا به بیماری های قلبی یا چربی خون، خوردن تخم مرغ را برای خود قدغن می نمایند در حالی که سلنیوم و ویتامین E موجود در این ماده غذایی به علت خواص آنتی اکسیدانی ای که دارند احتمال تخریب دیواره های عروق را کاهش داده و فرایند پیشرفت بیماری های قلبی را به حداقل ممکن می رسانند. فقط نباید فراموش کنید که هر عدد تخم مرغ دارای 100 کیلوکالری انرژی بوده و در صورت مصرف، باید در کل انرژی دریافتی روزانه محاسبه گردد.

خواص روغن کنجد

این روغن ارزش تغذیه ای بسیاری دارد و یکی از روغن هایی است که حتی می توان برای سرخ کردن از آن استفاده کرد. جالب است بدانید که هر یک قاشق مرباخوری آن معادل یک واحد روغن بوده و 45 کیلوکالری انرژی دارد بنابراین با وجود ارزش غذایی بسیار باید در مصرف آن کل انرژی دریافتی را در نظر گرفت. نکته ای را که درباره این روغن باید بدانید آن است که عادت به مصرف روغن کنجد هم فشارخون را کم می نماید و هم کلسترول بد خون را پایین می آورد و بالابرنده کلسترول خوب است بنابراین مصرف مرتب آن به کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه می گردد. ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که روغن کنجد حتی از روغن زیتون هم بهتر است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، این روغن برای سرخ کردن مناسب است در حالی که بهتر است از روغن زیتون برای سرخ کردن استفاده نگردد و این موضوع تنها وجه تمایز این روغن است.

همراه با این غذا

این غذا مخلوط سبزیجات و منابع پروتئینی است اما برای کامل کردن وعده غذایی تان آن را با چند برش نان تهیه شده از آرد کامل (نان های تیره) و یک کاسه ماست طعم دارشده با کمی نعناع، سیر، جوانه گندم و خیار میل کنید.

اگر فشار خون دارید

اول از همه نمک را به حداقل برسانید و در کنار سایر اجزای تشکیل دهنده از یک لیوان سبزیجات برگ سبز تیره مانند شوید، گشهم و جعفری بهره ببرید زیرا پتاسیم بالایی دارند و به این ترتیب فشارخون شما را کنترل می نمایند.

اگر چربی خون دارید

بهتر است چند حبه سیر هم در کوکو بهره ببرید و پوست کدوهایتان را جدا نکنید. به علاوه، از سرخ شده آنها اجتناب و کدو و بادمجان را بخارپز کنید و در غذا بریزید. البته بهتر است حجم کدو و گوجه فرنگی بیشتر هم باشد و از گوشت صرف نظر کنید.

اگر لاغر هستید

به غذا ی تان سیب زمینی پخته و نخودفرنگی اضافه کنید، تا اندازه کالری دریافتی تان افزایش یابد. اگر در غذایی تان کمتر از گوشت استفاده می کنید بهتر است در این غذا حجم گوشت و تخم مرغ را افزایش داده و آبلیمو و زعفران را هم به اسم چاشنی در آن به کار ببرید.

ماندگی و کهنگی

به علت آن که این غذا دارای تخم مرغ است، زود فاسد می گردد. بنابراین سعی کنید آن قدر از این غذا بپزید که در یک وعده به اتمام برسد و چیزی برای گذاشتن در یخچال باقی نماند حتی در ظرفی که در آن محکم بسته می گردد.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 29 شهریور 1400 بروزرسانی: 29 شهریور 1400 گردآورنده: ayrokh.ir شناسه مطلب: 1977

به "ارزش غذایی کوکوی بادمجان با گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش غذایی کوکوی بادمجان با گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید